Συγχεοντας τις αισθησεις !!

Μιας και είχα καιρό να γράψω, είπα να μοιραστώ τον τρόπο που έγινε το σχέδιο
"Mental Confusion"


Ξεκινώντας από την διαδικασία της "έμπνευσης".
Καθόμουν σε ένα παγκάκι σε ένα πάρκο για να αποσυμπιέσω το μυαλό μου μιας και είχα πολλά να σκεφτώ, "χαλάρωσα" απλά μεταφέροντας σε ένα πρόχειρο χαρτί ότι γινόταν μέσα στο κεφάλι μου. Και βλέποντας το σχέδιο δεν είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να καταλάβει τον πανικό που επικρατούσε.
Αυτό που αντιλήφθηκα πριν ακουμπήσει το στυλό το χαρτί (γιατί πριν ξεκινήσει η διαδικασία ειλικρινά δεν έχω ιδέα τί πρόκειται να εμφανισθεί!) είναι ότι πολλές φορές, οι αισθήσεις μας μπερδεύονται και ανακατεύονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αυτό που θα έπρεπε να δούμε το γευόμαστε ή αυτό που πρέπει να μυρίσουμε το ακούμε.
Και έτσι προέκυψε το η ιδέα για το πόσο εύκολα μπορεί το μυαλό μας να μπουρδουκλώσει τις αισθήσεις μας (γιατί άλλωστε ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ).

Και έτσι σιγά σιγά διαμορφώθηκε το πρόσωπο
του οποίου οι αισθήσεις προκύπτουν από τον τρόπο σκέψης.


Το σχέδιο βρισκόταν πολλές μέρες κλεισμένο στο συρτάρι (μάλιστα το ανέβασα και στο δίκτυο χωρίς καμία επεξεργασία) μέχρι που λόγω πίεσης της δουλειάς (καμία σχέση με ζωγραφική) χρειάστηκε να το ανακαλέσω ως έναν τρόπο να χαλαρώσω.

Και πιστέψτε με! Καλύτερη χαλάρωση από τη ζωγραφική σε μία ήσυχη καφετέρια με ωραία μουσικούλα ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Έτσι λοιπόν, τύπωσα το προσχέδιο (που έγινε με στυλό) και πετάχτηκα στην πλησιέστερη στη δουλειά καφετέρια με τα μολύβια και τις σβήστρες μου για να επεξεργαστώ το σχέδιο.

Τα "εργαλεία" χαλάρωσης λοιπόν είναι:
1. Το αρχικό και ανεπεξέργαστο σχέδιο μεγενθυμένο σε Α4 και τυπωμένο
2. Μολύβια 2Β, 5Β και 8Β
3. Μία σβήστρα που θυμίζει μολύβι (πολύ καλή για σβήσιμο με ακρίβεια)
4. Ένα σφομύλι (για να εξομαλύνει την τραχειά "υφή" του μολυβιού)
5. Ένα χαρτόνι σε μέγεθος Α4 πάνω στο οποίο έχω στερεώσει το χαρτί, για να μπορώ να "παλεύω" με το σχέδιο (στριφογυρνώντας το ή σηκώνοντάς το)
6. Απαραιτήτως ένα φλιτζάνι καφέ για συνοδεία απόλαυσης! 



Εάν θέλεις για να διευκολυνθείς μπορείς να τυπώσεις το προσχέδιο με opacity 10%-15% (ώστε να φαίνεται ελάχιστα) για να έχεις ήδη έτοιμες τις βασικές γραμμές πάνω στις οποίες θα ξεκινήσεις με τα μολύβια. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ στο παρών σχέδιο!


Αφού τελείωσαν τα μολύβια, το σχέδιο σκαναρίστηκε και ετοιμάστηκε για επιπλέον επεξεργασία στον υπολογιστή με τη βοήθεια ψηφιακής γραφίδας. Όταν λέω "επεξεργασία" ουσιαστικά προσθέτω επιπλέον σκιές και φως στο σχέδιο γιατί το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έχει ήδη προηγηθεί με τα μολύβια. 

    

 Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις