Τα εργαλεια που χρησιμοποιω

Αυτά είναι τα "εργαλεία" που χρησιμοποιώ για να ολοκληρώσω ένα σχέδιο.
1. "UniLaknock" (No.0.7). Όλα τα προσχέδια καλό είναι να γίνονται με στυλό, ώστε να μην μας απασχολούν τα λάθη και να εκφραζόμαστε πιο ελεύθερα.
2. Μολύβι "Faber-Castell" (σκληρότητας 2Β)
3. Σβήστρα-Μολύβι .Είναι πολύ καλό για να σβήνεις με ακρίβεια.
4. Σφομύλι. Το χρησιμοποιώ για να "απλώνω" ομοιόμορφα το μολύβι στο χαρτί. Κυρίως για να πετύχω διαβαθμίσεις του γκρι.
5. Μαύροι μαρκαδόροι "Micron". Υπάρχουν αρκετά μεγέθη (χρησιμοποιώ 0.3 και 0.8).
6. Κινέζικο πινέλο που γεμίζει με Ινδική Μελάνη. Με βολεύει πάρα πολύ γιατί έχω διαρκή ροή μελάνης χωρίς να χρειάζεται να βουτάω σε δοχείο και επιπλέον μπορώ αυξομειώνω το πάχος της γραμμής μου.
7. Χάρτινο σιλοτέιπ για να στερεώνω το χαρτί μου πάνω στο σχεδιαστήριο. Το συγκεκριμένο σιλοτέιπ έχει την ιδιότητα να μην καταστρέφει το χαρτί όταν το ξεκολλάς. Το χρησιμοποιώ όταν πρόκειται να δουλέψω προοπτική και χρειάζεται να έχω σταθερό το χαρτί.
8. Λευκή σβήστρα (δε λερώνει το χαρτί)
9. Ορθογώνιο τρίγωνο για να τραβάω όπου χρειάζεται παράλληλες ή κάθετες γραμμές. 
10. Για διάφορα μεγέθη κύκλων


Όλα τα παραπάνω τα χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου (κυριολεκτικά!), πολλά διαφορετικά που απέρριψα γιατί απλά δε με βόλευαν. Και φυσικά ανάλογα κάθε φορά με το τί θέλω να κάνω προσθέτω ανάλογα και επιπλέον εργαλεία. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για πίνακα τότε αλλάζει εντελώς η "εργαλειοθήκη". Αυτό που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι να πειραματίζεται με πολλούς στυλούς-πενάκια-μολύβια και ότι άλλο τον βοηθήσει να εκφρασθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο... να εκφραζόμαστε με ότι μέσο μπορούμε να βρούμε μπροστά μας!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις